Daje li netko 600 kuna? Gospodin u petom redu licitira za 3.500. Evo, prvi red diže cijenu na 5.000 kuna… Prodano!

Tako je naš šarmantan i duhoviti zagorski glumac Adam Končić vodio humanitarnu aukciju. Na njoj su bili ponuđeni unikatni kišobrani iz serije Hrvatski kišobran tvrtke Tabacco.

Natjecanje u dobrom duhu

Oslikani su poput naslovnica gramofonskih ploča i CD-ova s Festivala kajkavskih popevki, od prve godine festivala 1966., pa do 1990.

Photo: Borna Filic/PIXSELL

U dobrom duhu natjecali su se zainteresirani za ove unikatne kišobrane. Jedan od njih dostigao je cijenu od 6.300 kuna. Nadmetale su se tu obitelji, licitirali prijatelji, dizali cijenu. Sve kako bi se prikupilo što više novaca.

I skupio se hvalevrijedan iznos, 58.000 kuna. Novac će biti doniran Odjelu dječje hematologije i onkologije na Rebru i udruzi Europa Donna Krapina.

Velike krapinske žene

Večer Tjedna kajkavske kulture u dvorištu Galerije grada Krapine počela je modnom revijom Etno kaj. Modna dizajnerica Monika Hršak krapinske dame obukla je u haljine inspirirane kajkavskim popevkama. Ručno ih je oslikala, a svaka od njih bila je inspirirana popevkom s nekih od ranijih festivala kajkavske popevke.

Gradonačelnikova supruga Martina Gregurović zasjala je u kolekciji Etno kaj

Haljine su nosile i na modnoj pisti se odlično snašle i bile izuzetno simpatične gradske dame, Grozdana Pavlović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, Ksenija Ostojić, ravnateljica Dječjeg vrtića Gustav Krklec, Katarina Posilović, direktorica Krakoma, Marija Puh, saborska zastupnica, Andrea Cobović, pročelnica u Gradu, Nedeljka Vodolšak, direktorica Turističke zajednice, Matilda Žigman Juriček, ravnateljica Osnovne škole Augusta Cesarca, Dragica Belošević, ravnateljica Osnovne škole Ljudevit Gaj. Haljinu je nosila i prva dama Krapine Martina Gregurović, supruga krapinskog gradonačelnika Zorana Gregurovića.

Ni Zagorje malo

Kvartet Gubec u utorak je posebno bio ponosan. Osim niza sjajnih izvedbi popevki, premijerno su promovirali novi spot za popevku Ni Zagorje malo. Nju će premijerno, pak, otpjevati u subotu na 54. Festivalu kajkavskih popevki u Krapini.

U galeriji fotografija pogledajte kako je bilo u utorak u dvorištu Galerije grada Krapine, u Tjednu kajkavske kulture.