Čak 108 radova predstavilo je domete likovnog amaterizma 2019. godine u Galeriji grada Krapine izložbom koja je bila otvorena uz Tjedan kajkavske kulture. Svojim su se djelima predstavili autori amateri u najrazličitijim likovnim tehnikama.

Od Đakova do Pazina

Slike, crteži, akvareli, origami, kolaž i skulptura. Sve su te tehnike bile izložene u Krapini na 35. Susretu likovnih stvaralaca. Domaćin i suorganizator, uz Hrvatski sabor kulture, bilo je Pučko otvoreno učilište Krapina. Moderatorica Susreta bila je kustosica izložbe Vesna Kunštek.

U Galeriji su se okupili likovni amaterski stvaratelji iz svih dijelova Lijepe naše, od Đakova do Pazina. Druženje se nastavilo i nakon svečane dodjele nagrada u čak osam kategorija. Najuspješniji autor bio je Darko Polančec, najuspješnija udruga Hrvatsko likovno društvo iz Zagreba, najuspješnija mlada autorica do 29 godina Lucija Kovačić.

Nagradu za najuspješnije djelo prema zadanoj temi vode dobila je Snježana Filipčić, nagradu za trodimenzionalno djelo Miroslav Prikratki, za djelo u crtačkoj tehnici Špiro Dmitrović, za djelo u naivi Stjepan Sekulić, a nagradu za djelo u kolažu Ana Narandžić.