Kao i prijašnjih, i ove se godine na izložbu odazvao veliki broj autora, djeca iz dječjih vrtića, učenici osnovnih škola, Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, likovni umjetnici i pojedinci iz Krapinsko-zagorske i susjednih županija kao i umjetnice iz Slovenije.

Pero, vosak, heklanje, keramika…

Izloženi su i radovi djece koja su sudjelovala na radionici izrade keramičkih pisanica. Nju je vodila dr. art Mirjana Smolić. Radionicu je organiziralo Pučko otvoreno učilište Krapina u suradnji s Društvom naša djeca Krapina.

Pristupi izradi pisanica su različiti. Od onih tradicionalnih načina pisanja perom i voskom, bojanja lukom i bojama, obljepljivanja prirodnim materijalima, pa čak i heklanja, do pisanica rađenih od keramike, u tehnici mozaika ili kaširanih. Ima i instalacija kojih je svake godine sve više, gdje svoju kreativnost iskazuju učenici pod mentorstvom svojih učitelja kao i dječica iz dječjih vrtića sa svojim odgojiteljicama. Iz izloženih radova vidi se da 22 godine, otkako se izložba postavlja, izlagačima ne nedostaje mašte i kreativnosti.

Otvorenje izložbe glazbom su popratili učenici Glazbene škole iz OŠ Augusta Cesarca iz Krapine. Izložba ostaje otvorena do 4. svibnja. Pogledajte galeriju fotografija.