Zagorska je publika vrlo zahvalna, ali i zahtjevna. Izbirljiva je i nemreš im podvalit neku lošu predstavu. Ima visoka očekivanja i ako je nekaj loše, jasno nam pokaže, rekao nam je glumac Adam Končić uoči ovogodišnjeg Glumačkog festivala u Krapina (Gfuk).

Po Zagorju sim i tam

U petak 26. travnja započinje 12. izdanje Gfuka. Festival je to kazališta koji je u Zagorje doveo upravo Končić. Kaže, u početku je to bilo stidljivo, predstave su se igrale samo u Krapini, no onda su i druga zagorska mjesta pokazala interes. Pa se igralo u 8, 12 mjesta. Ovogodišnji 12. Gfuk i 10. Gfuk i po Zagorju, gostuje u čak 28 dvorana diljem Zagorja. Predstave su na repertoaru, osim u Krapini, u Humu na Sutli, Vinici, Gornjoj Voći, Mokricama, Novom Marofu, Zaboku, Jakovlju… U 17 dana glumci će odigrati 13 različitih predstava i to 33 puta!

Adam Končić iznimno je ponosan ovogodišnjom ponudom kazališnih predstava na Glumačkom festivalu po Zagorju

– To je čudo! Ni jedan se festival ne može dičiti ovolikim brojem predstava. Repertoar je iznimno kvalitetan. Za neke predstave karte u Zagrebu su duplo skuplje ili se ne mogu ni dobiti jer su već rasprodane – ponosan je Končić ovogodišnjom ponudom.

Zagorci su ludi za kazalištem

Adam je publiku privukao i na predstave u Zagreb

Adam Končić rođen je u Zagorju. Oduvijek radi puno na promicanju Zagorja i očuvanju kaja. Ponosan je na svoje porijeklo i gdje god ugrabi priliku, istakne odakle je. Gfuk je njegov projekt, pokrenuo ga je zajedno s Ladislavom Prežigalom. Danas su im partneri Pučko otvoreno učilište Krapina i TZ Krapine.

– Dal sam obol svom kraju i ovo mi puno, puno znači i jako se ponosim ovim projektom. Nije mi bila misija kazalište samo dovesti u Zagorje, već i da nakon našeg festivala Zagorci sjednu u auto i počnu dolaziti u kazalište u Zagreb. I uspio sam u tome. Vidi se da je u Zagorju kazalište kulturološka potreba, a nakon svakog našeg festivala sve više Zagoraca dolazi na predstave u Zagreb. Osobito na Opatovinu, na Histrione – sretan je naš zagorski glumac.

Publika s glumcima i nakon predstave

Gfuk Zagorci jako vole. Veseljaci po prirodi uživaju u druženjima s glumcima prije, osobito nakon predstava. Uvijek se ostane, zapjeva, zapleše, pojede štogod, popije. I to je čar glumačkog festivala.

Zagorska je publika jako izbirljiva. Ne može im se podvaliti loša predstava. Dobru nagrade, a lošoj kažu da je loša

Gfuk i po Zagorju traje do 12. svibnja. Gfuk otvara Mila Elegović s cabaretom Mila show u 20 sati u Festivalskoj dvorani u Krapini. Osim Mile, u predstavi igraju i Adalbert Turner Juci i Marija Borić.