Kad ste posljednji put kupili razglednicu? Kad ste posljednji put poslali razglednicu? Razglednice su otišle u zaborav. Ili ipak nisu?

Četiri motiva

Nekih davnih godina prvo bismo, kad bismo negdje došli, otišli kupiti razglednicu i poslali pozdrave obitelji i prijateljima. Sad to obično činimo na društvenim mrežama. Postamo fotografiju i svima kažemo gdje smo. No razglednice imaju svoju posebnu ljepotu i draž.

U Dvoru Veliki Tabor, uz mnoštvo sjajnih stvari koje rade, sad su napravili i tako nam drage – razglednice.

– Od sada su u suvenirnici na raspolaganju naše friške razglednice s četiri motiva Velikog Tabora. Motiv ‘starog’ Tabora preuzet je s jedne od fotografija iz naše arhive. Bit će motiva još – razveselili su nas u Dvoru.

U projektu ‘fotografija’  sudjelovali su fotografi Goran Gluhak, Morgan Matijević i autorski tandem Boris Krstinić i Alan Meniga.

Knjižica i puzzle

Dvor Tabor i ove godine dolazi na Interliber, sajam knjiga u Zagrebu. Na vlastitom izložbenom prostoru Dvor Veliki Tabor i Muzeji Hrvatskog zagorja ponudit će publici svoje stručne muzejske publikacije. Tamo ćete, među ostalim, moći i kupiti najnovije izdanje, knjižicu o Meluzini, čudnovatome biću duge povijesti i nazočnosti u različitim kulturama, a čiji lik možete pronaći na pećnjacima jedne od kaljevih peći u Velikom Taboru.

Autor publikacije je Igor Razum, autorica naslovne ilustracije Majda Džanić, a crteže u knjižici radila je Andrea Brlobuš.

Želite li se zabaviti, na raspolaganju će vam biti i puzzle s likom Vile Meluzine.