U finalu sam bio siguran da ću pobijediti. Bio sam siguran u sebe i svoju igru i eto, zlato je tu, ponosan je i neizmjerno sretan Toni Ljubić.

Toni Ljubić zaplakao je kad je zasvirala Lijepa naša

Tražio zastavu prije odlaska

Ovaj mladi kuglač rodio se i živi u Zaboku i igra za Kuglački klub Zabok. Kuglanjem se aktivno bavi od 2010. godine. Na Svjetsko juniorsko prvenstvo U18 u Češku je otišao kao član Hrvatske kuglačke reprezentacije. Samo dan prije odlaska počeo je po društvenim mrežama tražiti hrvatsku zastavu, pitao je ima li je tko, gdje je može kupiti na brzinu.

– Ma, ak’ nekaj osvojim, da se mogu ogrnuti – rekao nam je tad Toni.

Strah u polufinalu

I ne da je osvojio nešto, osvojio je zlato! Najbolji je kuglač na svijetu! U disciplini sprint za juniore pobijedio je Talijana, Čeha i Mađara. U polufinalu se sudario s jakim Nijemcem.

– On je bio jako dobar sve dane ranije, pa me bilo malo strah da ne izgubim. Sudac mi je još nepravedno dosudio karton i uzeo čunjeve. Ali, nije im uspjelo izbaciti me! Dobio sam i njega – prepričavao nam je dojmove nakon natjecanja.

Ljubić je član Kuglačkog kluba Zabok. Zlato na Svjetskom prvenstvu osvojio je kao član Hrvatske kuglačke reprezentacije

U finalu je s 2:0 pobijedio Slovaka i zasluženo pobijedio i osvojio zlato.

Hvala mama, hvala tata

– Ne mogu opisati osjećaje. Ruke su mi se toliko tresle da nisam mogao potpisati zapisnik – priznaje nam zlatni Zagorec.

– Kad se pri dodjeli medalja digla hrvatska zastava i kad je zasvirala naša himna, rasplakao sam se. Krenula je suza radosnica. Ovime sam dokazao da se sav moj trud svih ovih godina isplatio. Isplatila su se sva treniranja i natjecanja koja sam prošao –

Toni Ljubić za svoj uspjeh, kaže, nije jedini zaslužan.

– Zahvaljujem na svemu cijelom Kuglačkom klubu Zabok, treneru Hrvatske kuglačke reprezentacije Zdenku Sušcu i, naravno, cijeloj svojoj obitelji koja me financira, podupire i vozi po svim natjecanjima – Toni u euforiji nije zaboravio najmilije.