Sve što je bolesno, hitno je, komentirao je veterinar dr. Goran Domitran. Neke su veterinarske ambulante ograničile svoje usluge, no Domi-vet u Zlataru radi uobičajeno,  od 9 do 16 sati, subotom od 8 do 13. Za hitne slučajeve radi od 0 do 24, pozivom na broj 098 935 2717.

Pojačane mjere zaštite

– Ako životinji nije dobro, ako se razboli, onda ju treba liječiti, jednako kao i čovjeka. Radimo kao i inače, uz pojačane mjere zaštite. Redovito dezinficiramo ambulantu, a vlasnike naših pacijenata samo molimo da se ne skupljaju u čekaonici. Ispred ambulante je veliko dvorište gdje mogu sačekati dok ne dođu na red – rekao je dr. Domitran.

Poručio je da je i briga za kućne ljubimce sada jako važna. Od ljubimaca nam ne prijeti virus COVID-19, jer ga one ne prenose.

Veterinarska ambulanta Domi-vet primit će svaku životinju kojoj je potrebna pomoć

– Naši psi i mačke, a i drugi kućni ljubimci, ne mogu oboljeti od ovog tipa COVID-a niti nas mogu zaraziti. Naravno, postoji mogućnost da, recimo pas, mehanički unese virus u kuću, kao što ga i mi možemo unijeti na cipelama. Tako i pas na dlaci. Nakon šetnje dovoljno je psu prebrisati dlaku, oprati šapice vodom. Nikako nemojte koristiti dezinficijense koji su za ljudsku upotrebu – upozorio je Domitran.

Ne dezinficirajte šapice!

Dezinficijense ne preporučaju niti drugi veterinari. Mnogi su na to upozorili i na društvenim mrežama.

U Domi-vetu mole vlasnike kućnih ljubimaca da sačekaju red u dvorištu kako bi svi očuvali svoje zdravlje

– Upotreba dezinficijensa na psećim šapama može uzrokovati nadražaj i upalu i imati zdravstvene posljedice po ljubimca. Nema podataka da ima pozitivan učinak na sprječavanje širenja virusa te se ne preporuča – upozoravaju i s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu.